آشپزی برای دوستان و هستی گلم - هستی شیرینی زندگی مامان و بابا
سه‌شنبه ۳۱ فروردین ۱۳۸٩
آشپزی برای دوستان و هستی گلم

سلام به شما دوستان عزیز و مهربون،اومدم تا اونجایی که برام ممکنه در مورد پست قبل بهتون توضیح بدم و جواب کامنتهاتون رو بدم،البته تعجب میکنم از اینکه من در مورد بعضی دستورها توضیح کافی داده یا بهتون لینکش رو گفته بودم ولی شما دوباره از من خواستید که بیام و دستورشون رو بنویسم یا برای تک تکتون ایمیل بزنم که واقعا برام مقدور نیست؟؟؟با توجه به اینکه از روی وبلاگ هستی نمیشه چیزی رو کپی کرد(باید از روش یادداشت کنید) وقتی من لینک براتون میزارم راحت تر میتونید کپی کنید،خود من بیشتر دستورها حتی تزیینات مرصع پلو و سالاد کاهو رو هم تو گوگل سرچ کردم و از بین اونا انتخاب کردم،سعی میکنم تو این پست دقیقتر توضیح بدم ،تا مورد استفاده تون واقع بشه ولی از حالا بگم پست طولانی پیش رو خواهیم داشت،در ضمن من هر چی تو این وبلاگ مینویسم به درد هستی هم خواهد خورد و لزومی به جدا کردن وبلاگ نمیبینم ،همینجوری هم وقت برای خیلی کارهام نمیمونه،دیشب محمود بابت زیاد نشستنم پای کامی دلخور بود؟؟؟؟؟

کیک مرغ:

مواد لازم:

1.نان تست(صبحانه) 12 قطعه

2.سینه مرغ پخته و تکه تکه شده 1 عدد

3.پیازچه خرد شده 3 پیمانه(بهتر است از قسمتهای سفید 2 پیمانه و از قسمتهای سبز 1 پیمانه استفاده شود)

4.مغز گردوی خرد شده(به اندازه عدس) 1 پیمانه

5.مغز گردوی نیمه شده برای تزیین مقداری

6.پودر گردو نصف پیمانه(برای تزیین)

7.سس مایونز 2 پیمانه

8.ماست چکیده خامه ای 2 پیمانه

9.خامه 1 پیمانه

10.گوجه فرنگی کوچک تزیینی مقداری

11.نمک و فلفل به میزان دلخواه

طرز تهیه:

سس مایونز،خامه و ماست را با هم مخلوط میکنیم و آنرا دو قسمت میکنیم و کنار میگذاریم.

در ظرفی مرغ خورد شده و 2/3 پیازچه خرد شده(1/3 پیازچه خرد شده را برای تزیین دور تا دور کیک کنار میگذاریم)،1 پیمانه از گردوی خرد شده،نیمی از سس مخلوط کرده و نمک و فلفل را مخلوط کرده و کنار میگذاریم.(اگر نمک اضافه نشود بهتر است).

دور تا دور نان های تست را با چاقو میبریم و داخل آنها را استفاده میکنیم(نرم باشد)4 تا از نانهای دور بریده را به شکل مربع در ظرف مناسبی برای سرو میچینیم،و نیمی از موادی را که درست کرده بودیم روی نانها میریزیم و خوب صاف میکنیم،سپس 4 تکه نان دیگر، روی آن مواد میچینیم،و بقیه مواد مانده را روی آنها میمالیم و دوباره 4 تکه نان آخر را رویش میچینیم،(توجه داشه باشید اگر در حین انجام کار، کمی مواد را روی هم بفشاریم ،بهتر میشود ،در ضمن یادتان بماند لایه اول و آخر کیکمان نان تست است،)تمام سطح و دور تا دور کیک را با نیمی از سس که کنار گذاشته بودیم خوب میپوشانیم،برای تزیین میتوانیم ،دور تا دور کیک ،پیازچه های باقیمانده را بچسبانیم و پودر گردو را روی سطح کیک بپاشیم،و با سس مایونز که داخل قیف یا کیسه فریزر سوراخ کرده،ریخته ایم به شکل خطهای موازی و عمودی ،روی سطح کیک را به شکل چهار خانه های درشت در بیاوریم(مربعهای کوچک)و داخل این مربعها یکی در میان گوجه کوچک تزیینی و نیمه گردو بگذاریم.

البته همانطور که میدانید تزیین غذا کاملا سلیقه ای است و شما میتوانید روی کیک مرغ تان را به شکلهای قشنگتر هم تزیین کنید،بهتر است این کیک را، که جزئ غذاهای سرد و اردوری به حساب میاید ،زودتر از سرو تهیه کرده و آنرا دو سه ساعتی در یخچال بگذارید تا بماند و بعد آنرا برای خود و مهمانهای عزیزتان سرو کنید.

لازانیا:

من لازانیا رو دقیقا از روی دستور رویا جون تو وبلاگ مطبخ رویا درست میکنم http://liliangol.blogfa.com/post-83.aspx ،با این تفاوت که من تو لازانیام سیر نمیریزم چون یکبار که برای خودمون ریختم احساس کردم طعمش قالب شده و زیاد نپسندیدم ،در عوض همیشه فلفل دلمه ای رنگی تو لازانیام میریزم که عطر خوبی بهش میده(با گوشت و پیاز تفتش میدم)،بقیه ی مراحل عین مطبخ رویاست،یکی دو نفری که تو عکس دیده بودند لازانیا تو ماکروفر هستش خواسته بودند که دما و زمان رو بهشون بگم که باید بگم من فقط از پخت فر معمولی تو ماکرو استفاده کردم(مثل فر معمولی گاز) و همون یکساعت رو ،دمای 160 درجه  گذاشتم پخت،بعد یک ربعی هم با گریل میزارم بمونه تا روش کمی طلایی بشه،توجه داشته باشید که حتما یکم روش از اون سفیدی دربیاد و گرنه اگر خوب طلایی طلایی بشه،پنیر دیگه کش نمیاد و حالت تکه تکه میشه؟؟؟؟البته منم دوست دارم زمان دقیق پخت لازانیا و پیتزا و کیک رو با ماکروفر و پختهای ترکیبیش بدونم تا زمان کمتری ببره، ولی چون دفترچه رو گم کردم دقیقا نمیدونم باید تو چه قدرت و زمانی یک کیک عالی و لازانیای نرم و پیتزای خوشمزه(که خمیرش کاملا پخته و خشک باشه)درست کرد؟؟؟چند بار کیک و پیتزا و...باهاش درست کردم خوب نشد؟؟؟؟اگر شما خودتون تجربه اش رو دارید برام بزارید لطفا؟؟؟؟؟(آتنا جون اگر موقع پخت حتما در ظرفت رو بزاری یا با فویل خوب بپوشونی لازانیات خشک نمیشه و نرم میمونه)

دلمه برگ مو:(تیلا جون برای شما)

من همون روش مامانم رو درست میکنم،و همه مواد رو چشمی میریزم،یکی دو پیاز رو خرد کرده و تفت میدم،برای دو تا دیس اندازه ی عکس پایین،حدود 500 تا 600 گرم گوشت چرخ کرده میریزم و خوب تفت میدم،نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه و تخم گشنیز هم میریزم،حدود یک پیمانه لپه پخته شده و یک پیمانه برنج دو ساعت خیس کرده(بدون نمک)همراه 200 گرم سبزی دلمه بهش اضافه میکنم و تفتی میدم(هر چی مقدار گوشت نسبت به لپه و برنج بیشتر باشه دلمه خوشمزه تر میشه)و مواد رو کنار میزارم تا خنک بشه،برگهای دلمه رو بدون اینکه تو آب جوش بریزم،همونجور خام میشورم و دمش رو میگیرم و شروع میکنم به پیچیدن دلمه ها،معمولا با دو تا برگ و یک قاشق غذاخوری دلمه ها رو به شکل بقچه میپیچم و توی قابلمه ای که چند تا برگ گذاشتم توش، کنار هم کنار هم بدون هیچ فاصله ای میچینم و وقتی یک ردیف کامل شد 4 تا دونه گوجه سبز میزارم روش و ردیف بعدی تا آخر....حتما سر قابلمه 5 انگشتی خالی باشه چون برنجها ری میکنه و حجمش زیاد میشه،بعد یک بشقاب روی دلمه ها برمیگردونیم و تا روی دلمه ها آب همراه دو قاشق روغن مایع و کمی نمک میریزیم و میزاریم با شعله ی خیلی ملایم بعد از جوش آمدن یکساعت و نیمی بپزه(اگر لازم شد دوباره آب جوش میریزم تا کامل برگها بپزد)،بعد نصف لیوان شکر و نصف لیوان آبلیمو و دو سه قاشق زعفران آب کرده رو خوب با هم مخلوط میکنیم و روی مواد میریزیم تا حدود 20 دقیقه ای هم با چاشنی بپزه و دلمه هیچ آبی نداشته باشه،بعد یکیش رو میچشیم تا از مزه اش مطمئن بشیم و نسبت به ذائقه مون آبلیمو و شکر رو تنظیم کنیم...

مرصع پلو با مرغ:

که خود من تو این دو هفته اولین و دومین باری بود که پختم،دستور مرصع پلو رو از روی سایتها دیدم با این تفاوت که من از مرغ ریش ریش شده تو مرصع پلو یا مرغ تکه ای زیر برنج زیاد خوشم نیومد و ترجیح دادم مرغ رو جدا بزارم تا همه راحت تر بردارند،در ضمن احساس کردم مزه و شیرینی کشمش پلویی سنخیتی با بقیه ی تزیینات نداره و ممکنه همه پسند نباشه و خیلی ها مثل محمود غذای شیرین دوست نداشته باشند برای همین کشمش رو هم حذف کردم،یک پیمانه زرشک رو با کمی شکر تفت دادم،یک پیمانه خلال بادام و پسته رو یکساعتی با دو قاشق گلاب خیس کردم و بعد خیلی کم در کره تفت دادم(زود میسوزه ها)،خلال ها رو هم تو خونه درست کردم،دو تا سه تا پرتفال رو به همون روش همیشه پوست کندم و پرزهای سفیدش رو تا جایی که میشد گرفتم و خلالش کردم و دو ساعتی تو آب سرد خیس کردم و سه بار تو آب جوشوندم و برای بار چهارم نصف پیمانه شکربا آب کمتری روش ریختم و گذاشتم 10 دقیقه ای باهاش بجوشه تا کمی شیرین بشه،بعد توی آبکش ریختم و توی روغن کمی تفتش دادم تا براق تر بشه،همه رو گذاشتم کنار و موقع کشیدن غذا همراه برنج زعفرونی برنج رو تزیین کردم،خلال پوست پرتقال مزه و طعم خاص و خیلی خوبی به برنج داده بود که همه خوششون اومد،برای مرغ هم،چون میدونستم تمام مهمونهام ران مرغ میخورند و سینه دوست ندارند،فقط ران مرغ خریدم،همیشه ران مرغ رو درسته درست میکنم ولی مامانم گفت رانهای ایندفعه بزرگه و با این تنوع غذایی کسی نمیتونه کامل بخوره و شکل غذا خراب میشه برای همین رانها رو دو قسمت کردم و همراه پیاز داغ تفتشون دادم و تا نیمه مرغها آب روش ریختم وقتی جوش اومد کف روی مرغ رو کامل گرفتم و  زردچوبه و نمک و فلفل و ادویه ریختم،بعد توی شیر جوش 7 تا 8 قاشق رب گوجه (خوشرنگ باشه بهتره، من یک و یک گرفتم)رو همراه روغن مایه خوب تفت میدهیم،سپس نمک و آویشن و پودر سیر و زعفران بهش اضافه میکنیم و تفت میدهیم و مقداری آب جوش هم اضافه میکنیم تا سس شل تری بهمون بده،سپس کمی ازش کنار میزاریم برای تزیین مرغها و بقیه رو روی مرغها میریزیم(یک عدد نارنج رو هم هسته گرفته و تو آب مرغ میریزیم) و میزاریم حدود یکساعت و ربعی مرغها بپزه،زمانی که حدود یک کاسه آبگوشت٬ مرغمون آب داشت و اینقدری پخته بود که نه له بشه و نه خیلی سفت ،مرغها رو تو ماهیتابه سرخ میکنیم،آب مرغ رو هم میچشیم و نمکش رو اندازه میکنیم و مرغهای سرخ شده رو تو قابلمه برمیگردونیم تا زمان کشیدن غذا(تا این مرحله رو شب قبل انجام میدم که پایین توضیح ....)که از اون سس(یا سس گوجه)کمی روی مرغها میریزیم و تزیین میکنیم و میبریم سر سفره....

کرم کارامل و دسر میوه:

من کرم کارامل و دسرهای میوه با طعمهای مختلف دراژه رو میگیرم و عین دستورش درست میکنم(باور کنید راست میگم)...

اینم الان رفتم تو انبار و ....

ژله آکواریوم:

ژله آکواریوم رو عین دستور رویا جون http://liliangol.blogfa.com/post-99.aspx،درست کردم ولی شکلات سنگی نریختم و خودم تزیینش کردم،یعنی زمانیکه ژله بلوبری رو درست کردم و گذاشتم یخچال تا کمی خودش رو بگیره(سفیده تخم مرغ)،تمام ژله رو آرام آرام ریختم روی کرم وانیلی و پاستیل ها رو چیدم تو ژله و گذاشتم تو یخچال تا خودش رو کامل بگیره،بعد با پودر بیسکویت و .....روی کار تزیینش کردم......

ژله طالبی:

یک طالبی رو که زیرش صاف باشه و خوب بایسته انتخاب میکنیم،بعد سرش رو به شکل دایره با چاقو در میاریم و با قاشق تخم هاش رو در میاریم،بعد یک ژله ی مثلا قرمز رو انتخاب میکنیم و با یک لیوان آب جوش خوب حل میکنیم(2 لیوان آب نمیریزیم)وقتی خنک شد ژله رو با قیف توی طالبی میریزیم تا پر بشه،وقتی خواستیم ژله رو برش بدیم،با یک چاقوی تیز خیلی آرام و با احتیاط طالبی رو به 8 قسمت مساوی تقسیم میکنیم،بهتره انتهای طالبی از هم جدا نشه(مثل عکس زیر)ولی مال من جدا شد؟؟؟؟؟؟

ژله ی خرده شیشه:

این دسر رو هم عینا عینا مثل دستور رویا جون درست کردم http://liliangol.blogfa.com/post-40.aspx  به خدا......

حالا نوبتی هم باشه نوبت پاسخ دادن به سوال مریم جون هستش:که میدونم سوال خیلی هاتون بود ولی .....این کامنت مریم جون:

سلام.من به تازگی ازدواج کردم.سن زیادی هم ندارم.یه سوال داشتم که خیلی خجالت میکشم بپرسم.اما اگر جواب بدین خیلی ممنون میشم.نخندین بهم یه موقع؟من تجربه کافی برای مهمانی دادن و آشپزی ندارم.شما وقتی دو سه نوع غذا برای مهمونی آماده میکنید مثلا برای شام چقدر وقت قبلش شروع میکنید؟دسر و ژله ها رو میشه حتی از روز قبل هم آماده کرد اما برنج و خوراک و خورشت و... چی؟من بعد از ازدواج برای سکونت به یه شهر دیگه اومدم که هیچ دوست و آشنایی هنوز ندارم و کاملا دست تنها هستم.تو مهمونیهایی که همسرم به همکارهاش میده و برای آشنایی من با اونهاست نمیخوام کم بیارم.میدونم خیلی سوالم پیش پا افتاده هست ولی لطفا کمکم کنید.مثلا اگر مرغ و برنج رو زودتر حاضر کنم هم سرد میشن و هم تازه گی خودشونو از دست میدن.اگر هم بخوام تا لحظه ی کشیدن میز مشغولشون باشم از پذیرایی مهمونا جا میمونم.ضمن اینکه دست تنها هم هستم.شما چند ساعت قبل از اومدن مهمونها همه چیزو آماده میکنید بعد توی فر مجدد گرم میکنید؟ممنون

پاسخ من به مریم جون:من خودم 80 در صد کارام رو روز قبل تموم میکنم،چون منم کاملا دست تنها هستم و هیچ کمکی ندارم، الان برات همش رو مینویسم تا استفاده کنی،تمام دسر و ژله ها رو روز قبل درست میکنم و وقتی کاملا گرفت روشون بشقابی چیزی میزارم،فقط برگردوندن و تزیینش میمونه که اونم روز مهمونی صبحش سر فرصت انجام میدم،غذای سرد مثل سالاد ماکارانی و سالاد کاهو و کیک مرغ و سالاد الویه و سالاد کلم رو شب قبلش درست میکنم و روشون سلفون میکشم تا بوهاشون با هم قاطی نشه(ولی هیچ سسی به سالاد کاهو و کلم نمیزنم)اگر سبزی خوردن هم داشته باشم میشورم و میریزم تو کیسه،تا اینجا تمام دسرها و سالادها و غذاهای سرد آماده شد،من خورشت و مرغ و خوراک و دلمه و ... رو هم کاملا شب قبل میپزم و کنار میزارم و مثلا مواد لازانیا یا مواد ته چین و .....رو هم شب قبل کامل میپزم و میزارم تو یخچال و میمونه برنج و غذاهایی مثل لازانیا و ته چین که باید روز مهمونی درست بشه،آخر شب هم،تمام ظرفهای مهمونی رو آماده میکنم و حتی میز ناهارخوری رو با بشقاب و لیوان و ....میچینم تا فرداش وقتم گرفته نشه(البته روز قبل خیلی خسته میشم ولی مرتبی و نظم اونجوری رو دوست دارم و بیشتر لذت میبرم)روز مهمونی صبحش ژله ها رو از قالب در میارم و تزیین میکنم،زرشک و ....تفت میدم،سس سالاد کلم رو میزنم و تو ظرف مناسب میریزم و ....از ساعت 2 شروع میکنم برنج و لازانیا رو آبکش کردن،لازانیا رو که تمام موادش رو میچینم و فقط میمونه یکساعت پختش که دقیقا یکساعت قبل از کشیدن غذا میزارمش تو فر و تا اون زمان در بسته تو همون فضای آشپزخونه میمونه،اما نکته مهمتر برنج آبکش کردنه که خودش جلوی مهمون آدم رو اذیت میکنه،من و مامانم همیشه اینکار رو میکنیم،ساعت 3 ظهر برنج رو آبکش میکنیم و بدون اینکه هیچ آبی روش بدیم،روغن رو داغ میکنیم و روی برنج و تمام اطرافش میریزیم(برای اینکه برنج نچسبه)فرقی نمیکنه برنجت ته چین باشه ساده باشه قاطی باشه(اگر قاطی بود که همون مواد بینش بدون روغنم کافیه مثل ماکارونی یا لوبیا پلو)بعد که روغنش رو اضافه کردیم در قابلمه رو میزاریم و همونجوری کنار میزاریم تا یکساعت و نیم قبل از کشیدن غذا که فقط جلوی مهمون زیر گاز رو روشن میکنیم و نصف استکان آب روی تمام برنج با دست میپاشیم و میزاریم با حرارت کم خودش بخار کنه وقتی بعد از حدود نیمساعت کاملا بخار کرد،شعله پخش کن زیر قابلمه میزاریم و رو درش دمکنی میزاریم تا حدود یکساعتی دم بکشه،دیگه از ساعت 4 به بعد کثیف کاری و بریز و بپاش نداری و آشپزخونه رو تمیز میکنی و دوش میگیری و حاضر میشی و تا ساعت 6 میوه ها و شیرینی رو  میچینی اینجوری روز مهمونی کمتر از روز قبلش خسته میشی و از ساعت 6 به بعد کار خاصی نداری و میتونی با خیال راحت یکساعتی استراحت کنی تا مهمونات برسند،حدود ساعت 7 تا 8 تمام غذاهای سرد مثل مرغ و خورشت و ....رو روی گاز میزاری تا با حرارت خیلی کم داغ داغ بشه،و تا قبل از اومدن مهمونا،خودت سر فرصت همه رو تو ظرفهای پیرکس میچینی و تزیین میکنی(شراره جون٬فقط به اندازه ای که ته پیرکس مرغت خشک نباشه از آب مرغ میریزی توش و بقیه ی آب مرغ رو تو ظرف پیرکس کوچکی میریزی و میزاری تو فر تا با بقیه غذاها گرم بشه و بیاری سر میز٬برای همین مرغت آبکی نمیشه و شکل بهتری میگیره) و روشون رو فویل میکشی و میزاری کنار،نیمساعت قبل از کشیدن غذا همه رو میزاری تو فر گرم شده تا خوب داغ بشن(من ظرف کباب و مرغ و دلمه ی تزیین شده رو گذاشتم تو فر و لازانیا رو گذاشتم تو ماکروفر(فقط فرش ها؟؟؟))و همونجوری برن سر سفره،اینجوری موقع کشیدن غذا هول نمیشی و تزیین غذات رو به مهمونها نمیسپری،و فقط میمونه کشیدن برنج و تزیینش....

پی نوشت ۱:مامان نورا جون من عکسها مو اینجا آپلود میکنم http://freeupload.com.au 

پی نوشت ۲:همین الان بازم کامنتها رو چک کردم و تقریبا همه ی سوالها رو جواب دادم٬اگر قصور و کوتاهی بود به بزرگی خودتون ببخشید٬این پست خیلی خیلی وقت زیادی ازم گرفت تقریبا از ساعت ۴ عصر شروع کردم و تا الان که ساعت ۱۲ شبه دارم .....وسطاش غذا پختم٬شام خوردیم٬از هستی درس پرسیدم و تکالیفش رو چک کردم و فرستادمش بره بخوابه و .....تازه هنوز هیچ عکسی آپلود نکردم؟؟؟؟کی بتونم ثبتش کنم خدا میدونه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

پی نوشت ۳:یک کلمه هم از هستی بگم٬امروز مامان دوستش زنگ زد(دوست صمیمیش) و گفت فردا عصر میان دنبال هستی تا همراه خودشون هستی رو ببرن پارک و شام و ....اینقدر هستی خوشحال بود که نتونستم تو ذوقش بزنم و اجازه دادم ولی وقتی محمود اومد مخالفت کرد که البته به جایی نرسیددیگه من اجازه رو داده بودم

+ نوشته شده توسط مامان نوشین در ساعت ۱٢:٢٠ ‎ق.ظ